torstai 11. marraskuuta 2010

18/28

Kun aikaisin aloittaa, ehtii paljon... Löysin eilen silityspaperille tulostamiani "nimikointilappuja", joita oli tarkoitus jossain välissä silitellä nauhoihin ja laittaa lähinnä päiväkotiin omien lasten vaatteisiin jotta tuolla tietävät mitkä vaatteet kuuluvat meille. Tänä aamuna heti kun mies oli lähtenyt töihin, kaivelin sekä puuvilla- että satiininauhaa esiin ja harjoittelin silittelemään noita. Taas yksi asia, jota teen ensimmäistä kertaa! Puuvillanauhalle silitykset onnistui hyvin, sen sijaan satiinille jäi tuollainen tummempi kalvo silityspaperin kohdalta, liekö liian kuumalla silittelin (tai liian kauan)? Seuraavana sitten testaillaan, kestääkö nämä jatkuvaa pesua päiväkotivaatteissa!

Eilen leikkasin myös valmiiksi jo kankaat pussukkaan. Vetoketjuja hamstrasin kesällä Virosta ison läjän (osta vaikka jemmaan...), nyt vihdoin jotain käyttöä niillekin! 20cm:n vetoketjun ympärille rakentui tällainen pussi Hipun loistavien ohjeiden mukaisesti. Päälikankaana paksua puuvillaa, jolla aikoinani tuunasin nämä rattaat. Ja ihka ensimmäinen merkkikin pääsi heti tuonne sivusaumaan :) Näitä pusseja ajattelin tehdä päiväkotiin täteille joululahjaksi, suklaakonvehteja vain sisään. Vaan ihan näin isoja en taida tehdä, jos suklaalla täytän, tätejä on nimittäin yhteensä 7!


Ai niin.
Hiljainen Helmi - tuo nimi tulee molempien tyttöjeni nimistä. Ajattelin, että tämä on nerokas tapa nimetä vaatteet päiväkotiin, menee molemmilla samat vaatteet yksillä nimikoinneilla! Pidempään olen jo miettinyt että muuttaisin blogini nimen tälle samalle nimelle, saa nähdä jaksanko jossain välissä sen tehdä.

3 kommenttia:

 1. Kivoja nimilappuja ja ihana pussukka! Minä olen myös katsellut Hipun ohjetta sillä silmällä, että kokeilla täytyisi. Loistava idea joululahjontaan tuo pussukka + herkkuja sisälle. Itse mietin alunperin, että ostan Esikon eska-aikuisille jotain reilua/luomua syötävää, mutta tämä pussukkaidea olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto. Pussukoita tarvitaan aina, kun niissä voi säilyttää vaikka mitä!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on kiva blogi ja hienoja käsitöitä :), liityin lukijaksi :).

  VastaaPoista
 3. rusin: Idea vapaasti lainattavissa lahjontakäyttöön :) Kiva kun jaksat aina käydessäsi kommentoida!

  Omppupomppu ja pesue: tervetuloa lukijaksi ja kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista