lauantai 6. marraskuuta 2010

13/28

Tätä on tehty kuin Iisakin kirkkoa konsanaan... Ajatuksena oli tehdä itselle sellainen huopaveska, joka olisi oikeasti huopunut jämäkäksi. Kaapista löytyi iso kasa aikoinaan Napista ja Nauhasta eurolla/kerä ostettua 100% huopuvaa villalankaa, jonka arvelin hyvinkin sopivan tähän hommaan. Vähän liian karkeaa mihinkään vauvanpeittojuttuun tai villahousuihin, mutta juuri sopivaa pesukonehuovutukseen. Uusimman Novita -lehden innoittamana virkkasin kiinteillä silmukoilla päiväkausia järjettömän kokoiselta tuntuvaa kassia. Sille säkille naureskeli jo yksi jos toinenkin lähipiiristä, minä vakuuttelin sen kyllä kutistuvan pesussa. Tästä lähdettiin:


(Virkkasin silmukat vain etureunasta ja lopuksi käänsin kassin nurin, minusta tuo "nyppypinta" on niin kaunis). Kassin koko ennen huovutusta n. 50cm x 40cm).

Ja sitten ei kun huovuttamaan! Suurin toivein (tämä oli elämäni ensimmäinen pesukonehuovutus) säkki parin pyyhkeen kera 40 asteen kirjopesuohjelmalle. Jännityksellä luukku auki, kassi esiin ja - ei mitään. Ainoastaan hitunen huopumista oli havaittavissa, ei muuta. Edelleen minulla oli iso ja lötkö nyssäkkä. Heti uudestaan 60 asteen pesuun yötä vasten. Aamulla taas ryntäsin koneen luukkua nykimään. Nyt meinasi jo epätoivo iskeä. Vieläkään ei kunnollista huopumista. Mietin pesuaineet, meillähän on käytössä ollut vain pesuaineita, joissa on saippuaa alle 5% (kestovaippojen vuoksi). Löysin vielä pikkuisen kaapista enemmän saippuaa sisältävää ainetta, joskos se sillä huopuisi enemmän? Uudestaan eri pesuaineiden kanssa 60 asteen pesuohjelmalle. Ja ei taaskaan! Nyt alkoi jo ärsyttämään ihan toden teolla. Kaivoin pesukorista yhden valkoisen lakanan, ja tyrkkäsin sen tuon villasäkin kanssa 90 asteen valkopesuun. Jos nyt, niin ei koskaan!

Ja ei sitä "koskaan" sitten tullut koskaan. Koska edelleenkään kassi ei ole tätä kummoisempi... En saanut sitä kunnolla huopunutta villakassia itselleni, jääköön tämä vaikka kierrätyslehtien kantokassiksi :) Pystyssä tuo kassi kestää juuri ja juuri, kun sen tukee sisältä päin. Ei puhettakaan, että tämä olisi sellainen "napakka" ja "topakka", mitä yritin tehdä. On muuten vähään aikaan ensimmäinen ja viimeinen huovutustyö, mitä aion tehdä!


Huovutettuna kassin lopullinen koko on n. 42cm x 32cm.

Ohje: Novita Talvi 2010 (muokattu)
Lanka: Gjestal Naturgarn no.1 (100% villaa)
Koukku: 8

3 kommenttia:

 1. Älä ihmeessä luovuta! En tiedä tästä langasta mitään, mutta minusta tuntuu että pesukonehuovutus onnistuu vahingossakin.. Paitsi että olen hysteerisesti aina laittanut sisälle muovia ettei se huovu ihan palloksi. Koita toisella langalla ensi kerralla, meillä on vaippa-aineilla onnistunut vaikkei saippuaa juuri olekaan.
  Ihanaa että joku esittelee jotain ei niin itseä miellyttävääkin =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos rohkaisevasta kommentistasi :) Minusta vain tuntuu että hermot ei kestä tuota "huopuu, ei huovu, huopuupas..." -arpomista!

  VastaaPoista
 3. Älä luovuta, huovutukset on ihania! Itse olen taas viime talven tapaan puro-huumassa ja lapasia valmistuu kaikille tutuille. Itselleni lankasi on ihan outo, voisiko vika olla siinä, mielestäni lankojen huopumisessa on kovin eroa, novitan huopanen on minun mieleeni liian pönkköä ja epätasaisesti huopuvaa, joskus lopputulos on hirveän pieni ja joskus ei ole tapahtunut paljon mitään, lopputulos vaihtelee myös värin mukaan. Puro sen sijaan huopuu aivan ihanaksi ja myös fritidsgarn ihan mukavaksi minun makuuni.

  VastaaPoista