lauantai 13. kesäkuuta 2009

Ihan hirveet?

Olemme lähdössä viikon päästä Pärnuun muutamaksi päiväksi lomalle koko perheen voimin. Mies kyseli eilen, että mitkäs rattaat otetaan mukaan reissuun. Totesin, että ne vanhat tuplat. Johon mies tietenkin ensimmäisenä totesi, että "Ai ne ihan hirveet?". Siitä se sitten lähti. Ei oteta mukaan niitä "ihan hirveitä", vaan teen vihdoinkin ne uudet päälliset noihin tupliin. Eli tuunaushommiksi meni tämä päivä.

Lähtötilanne oli tämä: Kirpputorilta vanhat (Oran?) ja kangasosiltaan melkoisen kärsineet tuplarattaat, joiden runko oli kuitenkin täysin ruosteeton ja suora. Hinta 6,50€. Eihän tällaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä, eihän? Selvää oli kuitenkin se, että uudet kankaat noihin on tehtävä, pohjasta olivat jo ratkenneet sen verran, että kahden lapsen alla alkoivat olla jo melkoinen turvallisuusriski. Keväällä nämä olen kuvannut alkuperäisessä kunnossa, mutta sitä kuvaa en nyt koneelta millään löydä. Mutta näkeehän noiden tyttöjenkin takaa jotain, miltä nämä ovat alunperin näyttäneet.


Tähän tuunaukseen meni aikaa n. 4 tuntia melko yhtämittaista työtä. Keväällä olin tähän jo hommannut kankaat, mutta torstaina kangaskauppavisiitillä suunitelmat menivät uusiksi. Tämä kyseinen kangas suorastaan huusi pääsyä näihin rattaisiin, joten mukaanhan se oli otettava. Kankaista tein kaksinkertaiset, puuvillan alapuolella on erittäin paksu tummanruskea verhoilukangas (samalla on verhoiltu meidän kaksi nojatuolia!). Vanhoista päällisistä hyödynsin kaiken hyödynnettävissä olevan, kuten tarranauhat, selkänojan ja istuinosan vanerit sekä painonapit jolla päällinen kiinnitetään runkoon.

Vieläks nää on ihan hirveet?!

5 kommenttia:

 1. Wautsi Wau! Tosi hienot <3 Mistä ostit tuon kankaan?

  VastaaPoista
 2. No nyt ne on aivan mahtavat! Ihana kangas!

  VastaaPoista
 3. Joo tosi ihkut! Ja niin ihanaa kangasta. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Kangas löytyi Leppävirralta pienestä kangaskaupasta ohikulkumatkalla. Tuo pala suorastaan huusi ostamaan itsensä! Tiesi paikkansa...

  VastaaPoista