perjantai 11. syyskuuta 2009

Purkamisen mestari

Kirjattakoon taas näitä kuolemattomia ompelumokia... Ratkojaa on todellakin taas tarvittu!

Aloitin esikoiselle trikoopaidan teon. Kaava on Ottobren Sweet´n cosy -raglanhihainen pusero hieman muokatuilla hihakappaleilla. Ompelin hihakappaleet kiinni etu- ja takakappaleisiin, ja aloitin sivusaumojen saumuroinnin. Siinä ommellessa kehuskelin itseäni, että olenpas tarkkaan leikannut kun kankaan "raidat" osuvat täsmälleen kohdilleen. Upeaa työtä, Mari! Ompelin toisen hiha- ja sivusauman, sen jälkeen toisen. Ja leväytin työn eteeni. Pienoinen ihmettely, että kappas vain, onpas Ottobrella kerrankin varsin kapea kaava, ei ollenkaan vaikuttanut niin kapealta kaavoina. Jonka jälkeen karu totuus paljastui. Ei kaava sen kapeampi ollut kuin yleensäkään, jos sen vain ompelisi oikein! Olin siis ommellut ensin etukappaleen sivusaumat yhteen "toisena hihana", ja sen jälkeen hihojen toisen sivun kiinni. Ja sen jälkeen sama takakappaleen puolelta! Eli loppujen lopuksi etu- ja takakappaleet olivat hihoina ja hihat keskellä varsin slimminä vyötärökappaleena :) Ja minähän kun en neulaa etukäteen mitään... Siis ratkomaan!


Ratkomisen jälkeen koneet päättivät taas olla äksyllä päällä, eikä ompelusta meinannut tulla mitään. Sain kuitenkin tahkottua tämän puseron valmiiksi erinäisten vastoin käymisten jälkeen, vaikka helmankin päärmeen jouduin purkamaan varmaan kahdesti. Ompelujälkeen on ole varauksettoman tyytyväinen, mutta eiköhän tuo käyttövaatteena palvele!

1 kommentti:

  1. Sattumalta löysin sivusi. Selailin tässä vanhempia juttuja läpi. Paljon olet vaippoja ommellut ja erittäin kauniin näköisiä, mulla tulee aina jotenkin suttuisia.

    VastaaPoista