perjantai 22. toukokuuta 2009

Sarjatyön alkeet

Eli miten päästä hommasta mahdollisimman helpolla :)

Omalla tutulla luottokaavalla pikkuhiljaa sieltä täältä eri värisistä PULeista leikataan vaipan kaava. Kun värejä/vaippoja on omasta mielestä riittävästi, ommellaan kerralla kaikkiin etutarrat kiinni.

Sommitellaan PULit sisäkankaalle, mutta ei leikata sisäkangasta muotoonsa, ainoastaan palat irti toisistaan. Ja sen jälkeen annetaan saumurin leikkurin tehdä työt :)Seuraavana merkataan kerralla kaikkiin kuminauhojen paikat, näppärämpi olisi samalla saumuroidessaan hurauttanut kuminauhatkin jo kiinni. Ja kolmipistesiksakilla kumpparit paikoilleen!Ja kumppareiden kiinnittämisen jälkeen käännetään vaipat ympäri ja ommellaan vielä siivekkeisiin tarrat.


Sarjassa teko nopeuttaa hommaa ihan älyttömästi - kerralla yhden työvaiheen tekemällä säästää aikaa ja hermoja. Kun langansäädöt on yhtä työvaihetta varten oikein säädetyt, tekee samalla vaivalla kerralla useammankin putkeen. Ja esimerkiksi siivekkeiden tarroja kiinni ommellessa riittää, että vaihtaa vain alalangan oikean väriseksi. Tässäkin säästää aikaa melko paljon, kun ei joudu jatkuvasti langoittamaan koko konetta uudelleen eri värisille langoille.


Vihdoin ne ovat valmiit!5 kommenttia:

 1. Kurkistamassa!
  Ihania juttuja olet saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä näyttää ihanilta nuo vaipat. Minäkin aina yritän tehdä sarjatyötä, mutta tahti on sellainen että vaipat eivät edisty yhtään, aina tulee jotakin joka keskeyttää homman.

  Millä muuten kiinnität kankaat toisiinsa etteivät lähde luisumaan paikoiltaan kun ompelet?

  Tosi hyvä idea tuo ettei leikkaa toista kangasta valmiiksi, ihan turha välivaihe tosiaankin. Tällaiselle jolla aika on kortilla, tuollaiset vinkit ovat todella tarpeen!

  VastaaPoista
 3. Prinsessa Pieni: Kiitos!

  onnekas: Minä en yleensä kiinnittele kankaita toisiinsa. Äkkiä sen oppii pitämään nuo kankaat yhdessä ihan käsipelillä samalla kun saumuroi. Aikaisemmin laitoin kankaat yhteen nuppineuloilla. Eli neulat kankaan reunan suuntaisesti, aivan PULin reunaan kiinni. Silloin neulanrei´ät jäävät saumavaroihin ja kosteussulku säilyy ehjänä itse vaipan alueella.

  VastaaPoista
 4. Oi miten herkullisia värejä ja niin siistiä jälkeä! Melkein tekisi mieli itsekin koettaa joskus vaippojen tekoa - niin mukavalta saat tuon touhun näyttämään :)

  VastaaPoista
 5. Vau, ihanan hyvin organisoitua ompelemista!

  VastaaPoista