sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Pientä päällepantavaa

Pitkästä aikaa, kuopuksen nimipäivän kunniaksi näpertelin eilen aamulla jämätilkuista pienet hihattomat hellemekot tyttöjen "beibeille". Suurin homma näissä oli lienee se aloitus... Materiaalina trikoo, takana tarrakiinnitys.


Ja jatkotilaus seurasi välittömästi. "Äiti, Arja (esikoisen beibbarin nimi...) tarvitsisi myös yöpuvun. Ja toisen mekon, ja housut, hatun..."

perjantai 18. kesäkuuta 2010

"Aikuisten juttuja"

Hiljaiseloa on käsityösaralla ollut... Touko- ja kesäkuu on menneet sellaista kyytiä eteenpäin niin työ- kuin kotipuolessa, että koneet ovat saaneet pölyttyä rauhassa. Tiskirättejä olen virkannut kerroksen silloin, toisen tällöin, mutta ompeluhuoneeseen asti en ole ehtinyt aikoihin. Eilen illalla oli lasten päiväkodin kevätjuhlat, aiemmin virkkaamani tiskirätit saivat pikaiset kääreet ympärilleen. Esikoinen (4v.) piirsi kortit ja tädit olivat otettuja pienestä kiitoksesta. Tänä aamuna yksi työntekijä jo kehui rättiä kovasti, oli heti ottanut sen käyttöön. Kuulemma hänen oma poikansa oli vain ihmetellyt ääneen, että "miten sinä äiti raaskit tuota käyttää kun se on niin hienon värinen?!"


Itsellä vaatekaappi on kovin tylsän näköinen, pitkään aikaan en ole ehtinyt vaatekaupoille. Ja koska nyt itse vietän sairaslomaa vasen jalka kipsissä onnettoman sattuman vuoksi, olen ollut kykeneväinen tekemään hommia ainoastaan oikealla jalalla. Siis ompelukoneen kaasupolkimella :) Eilen aamulla tuli vihdoin inspiraatio itselle ompeluun. Kaava on ollut pitkään mielessä, nyt pääsi vihdoin totetutuksen asteelle. Ottobren Bohemian-tunika (5/09), kankaat Eurokankaasta. Eilen valmistui edessä oleva vihreäsävyinen tunika, tänään aamusta samalla kaavalla tehty ruskeasävyinen vähän pidemmällä helmalla ja eritavalla toteutetuilla kuminauharypytyksillä pään- ja kädenteillä.

Vihreäkukkainen kangas on Eurokankaasta pakalta jokunen vuosi sitten ostamani paksu trikoo (4€/m), josta piti tulla imetyspaita. Vaan ei tullut. Pääsi tunikaksi. Ruskea on myös EK:sta, ohutta viskoosimaista neulosta palalaarista. Varsinkin vihreästä tykkään kovin, on varmasti kesällä aika mukava legginsien kanssa kotipaitana.



Ja lopuksi... Toukokuun lopussa kävimme työmatkalla Tallinnassa. Sen verran oli aikaa "shoppailuun", että Karnaluksillehan sitä oli rynnättävä. Ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa, ja kyllä veti putiikki mamman vähän hiljaiseksi. Aivan käsittämätöntä, tuonne on pakko päästä uudelleen kesälomalla! Samalla kävin myös vastapäätä olevassa Abakhan -kangaskaupassa, ja tuliaisia itselle tarttui mukaan reilusti. Ihan takana on kahta eri villakangasta, oikealla kolmea herkkuväristä joustofroteeta ja vasemmalla ruskea-vaaleanpunaraidallista trikoota. Nämä siis Abakhanilta, loput Karnaluksilta, josta mukaan tarttui iso läjä bambulankoja, ompelu- ja kreppilankoja, koneneuloja, nappeja, nauhoja, tukikangasta, ompelumerkkejä, ompelukoneen puolia... ja kaikki sen verran edullisesti, että kannatti mielestäni raahata ne Suomenlahden toiselta puolelta :)